Vraag & Antwoord

Film, muziek, video & gaming

mediaplayer voor dropbox-files ?

Ik zou graag een mediaplayer kopen die audio-files vanaf mijn dropbox kan afspelen naar mijn hifi-installatie. Bestaan die en waar te koop?

4 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik weet dat Kodi (OpenElec) een addon heeft voor Dropbox. En Kodi is goed op een Raspberry pi te installeren. De Raspberry pi op een tv aansluiten en op een versterker is een hele prettige combinatie, weet ik uit ervaring. Maar ik heb de addon zelf nog nooit getest.

  https://tinyurl.com/4572fr62

  Kodi (OpenElec) is ook goed te installeren onder Linux welke weer geïnstalleerd kan worden op een laptop (met HDMI) die je door traagheid en zo eigenlijk weer zou weggooien!!
 • @Kasander1 Bedankt.
  Ik had gehoopt dat er andere hardware dan Raspberry beschikbaar was.
  Momenteel gebruik ik Volumio op Raspberry, doch dat komt niet altijd even betrouwbaar over.
 • Ok, er valt dus van alles af. Zelf gebruiken we overal in huis RPi's. Iedere tv heeft er eentje achter zich hangen. Dan niet met Volumio maar met OpenElec.

  Er schoot mij ineens een mogelijke oplossing te binnen. Heb je wel eens gedacht aan een Chromecast? Dan stream je gewoon vanaf een smartphone naar de tv.
  En het hoeft echt geen nieuwe phone te zijn met een SIM er in, als die maar op hetzelfde netwerk zit als de Chromecast. Je installeert de phone met het account waar je ook de Dropbox gebruikt. De Chromecast sluit je aan op de tv en je versterker.
 • Ander idee: Je hebt blijkbaar al een RPi dus waarom zet je daar geen Rasbian op. D.m.v. VLC kan je dan veilig je bestanden uit Dropbox afspelen.

Beantwoord deze vraag