Vraag & Antwoord

Fotografie & Video

Hoe maak ik eenscreenshot?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Op je pc kun je eenvoudig een screenshot maken met de knop PrtScn op je toetsenbord. Als je alleen het huidige actieve scherm wilt capturen, gebruik je Alt+PrtScn.

  Voor Android en iPhone werkt dat op een andere manier. Bij een iPhone druk je de home-knop en sluimerknop tegelijkertijd in. De sluimerknop zit bij een iPhone 4 en 5 bovenop, en bij een iPhone 6 en 7 aan de rechterkant.

  Bij Android hangt het er maar net vanaf welke versie je gebruikt, maar vaak zit een screenshot-functie onder de uitschakelknop als je deze wat langer indrukt.
  • +
  • 0
  • -
  De PrintScreen-toets

  Met de PrintScreen-toets kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de ALT-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster, de toetscombinatie Win-SHIFT-S een afdruk van een zelfgekozen gedeelte van het scherm. De schermafdruk wordt als afbeelding op het virtuele klembord geplaatst, om vervolgens eenvoudig met de toetscombinatie CTRL-V in een willekeurig document of bewerkingsprogramma te plakken. Met de toetscombinatie Win-PrintScreen wordt de schermafdruk direct als PNG-bestand opgeslagen in de map Afbeeldingen\Schermopnamen (deze functionaliteit is erg handig wanneer meerdere screendumps snel achter elkaar gemaakt moeten worden).

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord