Vraag & Antwoord

Hardware

Hoe komt het dat mijn desktop niet meer opstart?

Ik heb recent een paar kabels van ventilatoren in en uit de sockets gehaald (met de stroom ervan af natuurlijk) om te testen op wat er zoveel geluid maakte. Vervolgens ging hij hier en daar niet aan wanneer ik kabels eruit had gehaald en hier en daar weer wel toen ik deze terug stopte, er zat geen continuïteit in het niet aan gaan van de desktop want de ene keer ging die wel aan met dezelfde kabels in geplugd, waarmee die een paar minuten ervoor niet aan ging. Vervolgens alles terug gedaan en toen deed hij het voor een paar dagen waarna die er uiteindelijk volledig mee is gestopt. Wanneer ik op de aanknop druk gaat de pc niet aan, maar schijnt de aankoop wel heel eventjes met licht en krijg ik een response van de pc in de vorm van een kleine beweging van de ventilatoren alsof je er met je vinger aan tikt. Ik heb de batterijen van het moederbord vervangen, deed niks. Ik heb de ram verplaats van slots, deed ook niks. Weet iemand waar dit aan kan liggen? Is mijn voeding defect? of het heel moederbord? hoor het graag.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Alles begint bij de voeding dus daar zou je inderdaad even naar kunnen kijken. Vervangen door een gelijkwaardige, reserve of uit een andere pc, als je geen test apparatuur hebt is de gemakkelijkste manier.
  • +
  • 0
  • -
  de batterij van je moederbord vervangen zet je bios terug naar fabrieksinstellingen.
  je ram verplaatsen moet je voorzichtig mee zijn, vaak moeten ze opeen bepaalde plaats in je moederbord, dat zie vaak aan de kleur van de klemmen.
  het zou je voeding kunnen zijn, vraag eens bij een pc zaak of iemand die genoeg kennis van zaken heeft want dit is erg lastig uit te leggen zo

Beantwoord deze vraag