Vraag & Antwoord

Internet & hosting

automatisch inloggen op wifi?

Ik kom regelmatig op een vakantiepark met gratis wifi. Als je naar het internet wilt, maak je verbinding met een hotspot op het park en verschijnt een inlogscherm. Je voert de van de receptie verkregen code in en je hebt internet. Als er echter een zekere tijd geen data verkeer is, moet je opnieuw inloggen. Is dit te automatiseren, liefst i.c.m. een wifi repeater? Sommigen zetten spotify permanent aan, maar dat vind ik geen oplossing.

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Geen oplossing maar een korte uitleg.

    Het is inderdaad lastig dat je iedere keer van wifi gegooid wordt maar dat heeft een reden. Zie de wifi op parken als parkeerplaatsen. Iedereen wil parkeren maar als er mensen zijn die een parkeerplaats bezet houden door een een oranje pion neer te zetten heeft een ander geen plaats meer. Dat wordt door veel mensen gezien als, om het even netjes te zeggen, ongewenst gedrag.
    Iedereen wil graag een behoorlijk wifi-ontvangst hebben. Als er teveel mensen zijn die een kanaal claimen hebben anderen daar weer last van in de vorm van slecht/geen WiFi.

    Is er dan wel een oplossing? Neem een abonnement zonder limiet op je smartphone en maak er een wifi-spot van waar je de rest van je hardware op af kan stellen.

Beantwoord deze vraag