Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Hoe benader ik NAS via externe pc?

Ik heb hier een QNAP TS 212 staan. op de ipad gebruik ik filebrowser om via mijn thuisnetwerk verbinding te maken met mijn nas. Nu kan ik via deze app ook verbinding maken met mijn nas van buiten mijn thuisnetwerk, alleen moet ik dan poort 445 openen (samba?). Vervolgens kan ik inloggen op mijn server. vraag is nu alleen, is er een veiligere manier om vanuit extern verbining te maken, liefst via de app filebrowser? NU staat er constant een 445 poort open, en die is waarschijnlijk door iedereen te gebruiken?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Je zult altijd een poort open moeten zetten in de router, maar het gaat niet alleen om de security voor de router zelf, maar ook wat er achter zit.
  FTP open zetten kan ook, maar de ftp op een NAS is veel eenvoudiger te hacken dan SSH.
  Als de router verder goed beveiligd is, dan stuurt ie alleen die aanvragen voor verbinding door die terecht zijn, dus neem dan het meest veilige protocol en ik denk dus (en vast niet alleen) idd dat ssh dan veiliger is dan ftp…

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord