Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Hoe kan ik het (vaste)IP adres van een LJ2100 printer aanpassen?

De (laser)printer beschikt over een zg. JetDirect kaart. Ik wil het vaste IP adres graag aanpassen naar een nieuw netwerk.

1 antwoord
 • Je lokale IP-adres veranderen
  1. Vernieuw je IP-adres vanuit de Opdrachtprompt. Om een opdrachtpromptvenster te openen typ je "cmd" in het tekstveld van het startmenu. In Windows 8 typ je simpelweg "cmd" op het beginscherm.
  Typ in het opdrachtpromptvenster: “ipconfig /release”
  Achter de informatie die nu is verschenen typ je: “ipconfig /renew”
  Nu zie je als het goed is je nieuwe IP-adres en je andere instellingsgegevens.

  2.Verander je IP-adres in de router. Routers wijzen aan elk apparaat in het netwerk een eigen IP-adres toe. Je kunt van elk apparaat het IP-adres veranderen door de configuratiepagina van de router te openen.
  Open de sectie waar je de lokale instellingen kunt veranderen. Vaak wordt dit aangegeven door middel van "LAN" (Local Area Network), maar de naam verschilt per merk router. Zoek naar het gedeelte waar IP-adressen worden toegewezen aan de verschillende apparaten van het netwerk. Hier kun je het IP-adres van een specifiek apparaat permanent maken.
  Selecteer het gewenste apparaat uit de lijst van verbonden apparaten. Als je je apparaat niet ziet kun je handmatig het MAC-adres van het apparaat en de naam invoeren.
  Kies een IP-adres. Normaal gesproken laat je de eerste drie secties van het adres ongewijzigd (meestal is dat 192.168.1). Het laatste gedeelte is het nummer dat je dient te veranderen. Op de meeste routers kun je een nummer kiezen tussen 0 en 100, maar soms gaat het zelfs tot 254.
  Zorg dat je een nummer kiest dat op het moment niet door een ander apparaat binnen het netwerk wordt gebruikt. Dat veroorzaakt een conflict, een van de twee apparaten zal de verbinding kwijtraken

Beantwoord deze vraag