Vraag & Antwoord

Internet & hosting

hoe komt het dat de draadloze verbinding steeds wegvalt terwijl er wel bereik is?

Bij ons thuis hebben we bedraad internet en draadloos internet. Met dit bedrade internet is niks mis. Maar het draadloos internet doet het globaal een half uur wel en dan weer een half uur niet( geen standaard tijden). Als je de router aan en uit zet doet hij het daarna gelijk wel weer voor een bepaalde tijd maar valt hij na een tijdje weer in hetzelfde. Het bereik is echter wel standaard goed en hetzelfde gebeurt als je gewoon vlakbij de router staat. En dit gebeurt met verschillende apparaten. De verbinding is dan nog steeds beschikbaar maar ik kan er geen verbinding mee maken. Is er iemand die mij hierbij zou kunnen helpen?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Lijkt een defect in de router: indien het apparaat even goed werkt na het aanzetten en dan na verloop van tijd niet meer en je kunt dit herhalen dan lijkt de router de oorzaak. Kijk eens of je nog garantie op het apparaat hebt, dan kun je het gratis laten nazien. Anders is een nieuwe kopen of eventueel even eentje van iemand lenen om (in) jouw situatie te testen het beste.
  • +
  • 0
  • -
  Het kan zijn dat het bereik van je router net aan is, en dan kunnen kleine ogenschijnlijk onbeduidende factoren de verbinding onderbreken, je kunt dat probleem opheffen door Wifi repeater te installeren. Hier staan een paar andere oplossingen om je bereik te vergroten,
  http://computertotaal.nl/internet-thuis/breid-het-wifi-netwerk-uit-door-het-hele-huis-62114
  http://www.zdnet.be/help/152478/vier-oplossingen-om-je-wifi-netwerk-te-verbeteren/
  suc6……

Beantwoord deze vraag