Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Hoe verander ik Openbaar netwerk in Thuisnetwerk?

Ik heb het geprobeerd maar kan Openbaar netwerk niet wijzigen in Thuisnetwerk van mijn LAN Ethernet aansluiting. Ik krijg wel het scherm waarin ik het icoon kan wijzigen maar ik kan niets invullen, noch het icoon in thuisnetwerk veranderen

4 antwoorden
  • http://blog.pcwebplus.nl/thuisnetwerk-instellen/
    Thuisnetwerk instellen
  • Dit is geldig voor Windows 7, maar niet voor Windows 10
  • start > type configuratiescherm en voer deze uit > "Opties voor thuisgroepen en delen selecteren" aanklikken > krijg je van rechtsuit de optie of je bestanden wilt delen ja of nee, klik op ja en je zit in een thuisnetwerk. Kan even duren voor alles staat zoals het moet, maar je kan op ip-basis de andere pc's en gedeelde mappen vinden.

    Gr Rutger
  • Is je netwerkverbinding ingesteld als openbaar en je wilt dat wijzigen naar particulier doe dan het volgende in Windows 10: Start > Configuratiescherm > Netwerk en internet > Thuisgroep. Wanneer je hier bent zul je meestal al een tekstvak vinden waar gevraagd wordt of je het profiel wilt wijzigen van openbaar naar particulier. Een andere optie is dat je de Thuisgroep of Netwerk probleemoplosser (wizard) start een aangeeft dat je je PC in het netwerk wilt laten zien.

Beantwoord deze vraag