Vraag & Antwoord

Internet & hosting

hoe zit ik een filmpje op een usb stick?

2 antwoorden
  • Gewoon het bestand slepen met behulp van de Windows Verkenner? Want dat gaat natuurlijk het makkelijkst. Gewoon twee Windows Verkenner-vensters openen en slepen van links naar rechts of omgekeerd. Ofwel het bestand van de éne map, naar de map van de usb stick. verplaatsen. ofwel de map die Windows herkend als usb stick.
    .
  • Oscar heeft gelijk, gewoon slepen.

    Eén aanvulling. Als het filmpje vrij groot is, 2 GB of meer, kan het in eerste aanzet niet goed gaan. Als de USB-stick op zichzelf groot genoeg is, dan nog zijn sticks vaak voorgeformatteerd in het FAT/FAT32 systeem. In dat systeem mag een ENKELVOUDIG bestand nooit groter zijn dan 2 GB. Dit kan ondervangen worden door stick te herformatteren in het NTSC-systeem. (in Explorer, rechtermuisklik op het ikoon van de stick en kies Format…).

    De stick is nog altijd lees- en schrijfbaar in elk modern Windows systeem, maar sommige apparaten (TV's e.d., PC's met sommige andere besturingssystemen) kunnen alleen sticks in FAT/FAT32 formaat aan. Als dat de achterliggende reden is om de film te copiëren zul je 'm in stukken moeten breken of hercoderen in een minder hoge resolutie.

Beantwoord deze vraag