Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Internetbankieren vereist afdoende beveiliging. Is op de Imac een virusscanner nodig?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Dat maken de regels niet echt duidelijk. Ik vermoed dat de nvb de regels expres zo onduidelijk mogelijk heeft gemaakt om zo altijd terug kunnen krabbelen bij internetbankierschade.
  De regels zijn hier te lezen:
  http://www.nvb.nl/media/document/001029_uniforme-veiligheidsregels.pdf

  Een virusscanner op de Mac kan geen kwaad. Macs zijn ook vatbaar voor malware. De bedreiging is echter een stuk kleiner dan voor Windows.
  • +
  • 0
  • -
  Met een goede virusscanner alleen ben je er nog niet, zorg er voor dat die virusscanner automatisch tijdens het ingelogd zijn, automatisch nieuwe software updates kan downloaden, om zo nieuwe internet malware (be)dreigingen tegen te kunnen houden, Nog belangrijker zorg er voor dat het besturingssysteem van de Mac, automatisch software updates kan downloaden. Met het up-to-date houden van de (systeem) software, hou je het internetbankieren voor jezelf zo veilig mogelijk. Het om welke reden dan ook, nalaten van software updates, vergroot de kans op vatbaarheid voor internetgevaren….

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord