Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Is de snelheid van een Devolo 650+-kit over één groep te vergelijken met een cat 6 of cat 7 netwerkkabel bij 50 meter?

Ik heb momenteel de keuze: een goede kwaliteit cat 6 of cat 7 netwerkkabel van 50 meter door mijn bedrijfspand aanleggen of alles via de Devolokit laten lopen. Target is 50 mb/s. Hetzelfde geldt voor digitale TV van KPN via de Experiabox. I s de snelheid van de Devolo-kit hoog genoeg om hiermee probleemloos digitale TV te kunnen kijken?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  In principe moet die Devolo 650 de target kunnen halen. Maar je zegt het zelf dat je kan kiezen. Met een kabel heb je een snelle betrouwbare verbinding die in principe nooit zal falen. Ik persoonlijk zou enkel voor een Devolo 650 gaan als het leggen van de kabel een moeilijke zaak is.
  • +
  • 0
  • -
  Met een kabeltje krijg je zekerheid. Powerline is een gedeeld medium (met 230 V apparaten) en kan dus afhankelijk van het aantal. Je kunt zelf de snelheid op je LAN (en over de Powerline) meten met het gratis programma op www.appspeed.nl.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord