Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Kan ik beter een tablet of een laptop kopen?

Ik ben aan het kijken of ik een tablet of laptop ga kopen, maar ik weet niet zo goed waar ik op moet letten. Ik wil wel graag wat spelletjes kunnen spelen. Kan dit ook op tablets, of kan ik dan alleen de spelletjes uit de store spelen?

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het antwoord op dat laatste is in feite gewoon "ja"; het platform dat je kiest (iOS, Android, Win8) bepaalt de store en dus de beschikbare games.

  Ga bij zo'n vraag altijd uit van wat je wilt kunnen doen, en wat het belangrijkste is dat je wilt kunnen doen. Laptops hebben aanzienlijk meer rekenkracht, maar de vraag is of je dat wel nodig hebt voor wat je wilt. Op een goede laptop kun je zelfs zware pc-games spelen, en dat gaat op een tablet sowieso niet lukken. Maar een tablet is wel veel hanteerbaarder en start véél sneller op. Over het algemeen zijn tablets beperkter in hun mogelijkheden, maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn.

  Waar je wel even over na kunt denken is dat tablets meestal een ander besturingssysteem hebben dan het OS dat je gewend bent van je desktop. Heb je een Mac, dan is een iPad (of een MacBook natuurlijk) een logische keuze - maar als je Windows gewend bent, kon iOS wel eens vet tegenvallen (ik vind het persoonlijk een drama - en al helemaal omdat je gedwongen bent iTunes te draaien op de pc waarmee je hem wilt verbinden). Voor een aantal zaken blijft bovendien een desktop-pc of laptop nodig - tablets zijn bijvoorbeeld leuk om films op te kijken, maar hebben beperkte opslagmogelijkheden en nagenoeg geen bewerkingsopties.

  Als je echt wilt kunnen werken op zo'n apparaat (schrijven dus), bedenk dan dat tablets daar niet heel erg geschikt voor zijn - een extern toetsenbordje heb je dan in elk geval nog wel nodig, vind ik.

  Een laatste overweging: tegenwoordig zijn de betere smartphones in feite gewoon kleine tablets - als je ogen goed zijn, is het de moeite waard te overwegen een tablet en een goede smartphone te nemen. Ik heb zelf bijvoorbeeld een iPad en een HTC One X - en ik werk tien keer liever met die HTC, al was het maar omdat daar een fatsoenlijke browser in zit…
  • +
  • 0
  • -
  die vraag stelde ik mezelf ook. en ik heb na lang zoeken een ultrabook gekocht omdat ik nogal veel typ. een ultrabook is licht en is doorgaans erg snel. wat de persoon eerder ook al zei, met een laptop kun je gewoon meer. voor mij is een tablet meer een 'extra'.
  • +
  • 0
  • -
  Voor de simpele games die je met je vingers wilt spelen op de bank, onderweg of in de tuin kun je uiteraard veel beter een tablet nemen dan dat je een laptop (met doorgaans wat kortere batterijtijd) meesleept.

Beantwoord deze vraag