Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Kan je met eem router een bestaand draadloos signaal oppikken en bekabeld maken?

Situatie is als volgt. Ik heb beneden een modem/router staan welk en wifi signaal geeft . Tevens bekabeld naar de tv beneden. Boven heb ik ook een tv ontvanger. Wil geen kabel door het huis gaan trekken. Kan ik een homeplug gaan kopen. Heb echter een zelfde modem/router nog liggen. Kan ik deze tweede modem/router naast mijn tv boven neerzetten en met deze modem/router het bestaande wifi signaal oppikken en vanuit de modem/router boven een kabel naar de tv boven prikken? Kan dit? En zo ja.. hoe?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  De tweede router pakt alleen bedraad het signaal op. Dus in dat geval zal er toch een extra kabel door het huis komen.
  Er zal boven dus een homeplug (of extender met nt-uitgang) moeten komen. Vanuit daar kan je de router aansluiten waarna je bedraad verder gaat.

  Neem wel een homeplug/extender van goede kwaliteit en bespaar daar niet op!

  Mocht je beslissen om toch de modem
  outer aan te sluiten met een draad, check dan eerst of het modem-deel uitgeschakeld kan worden en of de router werkend in dezelfde IP-range gezet kan worden!

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord