Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Kent iemand een goede stroommeter?

Ik heb ooit ergens gelezen (dacht HWI) dat bij de gamma of vergelijkbare bouwmarkt een goede betaalbare stroommeter te koop was. Weet iemand hier nog iets van? Merk /type oid? Ik zoek dus iets om het wattage af te lezen. Via google wel een artikel gevonden maar geen bouwmarkt http://www.hardware.info/news/ymiclZqSwpuabZY/Testresultaten_Energieverbruiksmeters/ Die van BCC ziet er in ieder geval wel aardig uit (15 euro , 5% afwijking).

2 antwoorden
 • Ik heb zelf een Voltcraft Energy Monitor 3000, prima dingetje, maar wel duur. Is overigens nog nauwkeuriger dan Cresta RCE1106. Die Cresta heb ik zaterdag nog bij de Gamma Cruquius zien hangen, dus die hebben ze daar wel, niet op gelet wat hij kost alleen.
 • Heb onlangs mijn ongeijkte alecto (EM-16?) even getetst wat die aangeeft na 1 minuut verbruik en vergeleken met de opgave van fabrikanten op hun spullen. Een paar resultaten:
  - spaarlamp 9 watt (fabrieksopgave), gemeten 7 watt;
  - halogeenlamp beide 20 watt (fabriekopgave), gemeten 18 en 19 watt;
  - 100 gamma kerstlampjes 0,32 watt (fabrieksopgave), gemeten 30 watt;
  - gloeilamp beide 40 watt (fabrieksopgave), gemeten 41 en 42 watt;
  - waterkoker 500 watt (fabrieksopgave), gemeten 529 watt;
  - fohn 1200 watt, gemeten 1364 watt.

  Lijkt dus op geringe min-afwijking onder 40 watt verbruik, en hogere plus-afwijking bij zwaardere apparaten. Of de verbruiksmeter nu afwijkt of fabrikanten maar iets guntigs neerkrassen op hun produkten, zou ik ook niet weten.
  Maar als de meter van de energieleverancier 10 kwh verbruik per dag aangeeft en je hebt enkel een broodrooster, dan is er een probleem.

Beantwoord deze vraag