Vraag & Antwoord

Internet & hosting

mijn nieuwe email adres doorgeven?

ik heb een andere provider en nu wil ik zo eenvoudig mogelijk dit nieuwe adres zo makkelijk mogelijk collectief doorgeven aan mijn contacten in mijn adresboek. Hoe?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  De precieze werkwijze hangt (evident) af van welke software je gebruikt (Outlook, Thunderbird, Google mail, outlook.com, …).

  Ga naar het adresboek en creeër een nieuwe groep. Ga naar de lijst van alle emailadressen en selecteer ze allemaal (vaak: CTRL A, of de eerste in de lijst en dan SHIFT-klik de laatste in de lijst). Sleep de selectie naar de nieuwe groep – in principe moet dat de groep vullen met al die adressen. Ga in de groep en loop na wie wel en wie niet de mail moet krijgen.
  In sommige software volstaat het alle adressen te selecteren en te slepen naar het BCC-veld. Je hoeft dan geen groep te maken. Maar de groep is wel handig om later te kijken wie de mail allemaal heeft gehad.

  Vervolgens, type de verhuismail. Als geadresseerde neem de groep. Gebruik de BCC in plaats van "To" (NL: Naar), zodat de ontvanger alleen zijn eigen emailadres ziet. Verzend !

Beantwoord deze vraag