Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Shopadrop?Irritante popups/ads. onverwijderbare invoegtoepassingen in IE

Als ik via google iets opzoek krijg ik regelmatig allerlei pop-up schermen en op de zoeklijst van google zelf allerlei "zogenaamde zoek resultaten". Bij invoegtoepassing in internet explorer staan er een aantal die ik vreemd genoeg niet kan verwijderen en die dus deze reclames veroorzaken. zodra ik op de C schijf de mapjes van de invoegtoepassingen verwijder is er voor even niks meer aan de hand. En dan ineens word er plotseling toch weer een aantal mapjes op de C schijf aangemaakt met die invoegtoepassingen en ben ik weer terug bij af..

1 antwoord
 • Veel adware komt de computer binnen omdat deze vaak door de gebruiker zelf is geïnstalleerd. Als het installatie proces een optie biedt als “Geavanceerd” of “Custom” knop, klik deze dan aan om te zien wat er tijdens de installatie als gratis software nog meer wordt aangeboden. De vinkjes voor de installatie van deze adware staan over het algemeen al aangevinkt.
  .
  Het is daarom zeer aan te raden om tijdens het installeren van gratis-software altijd goed te lezen wat men nu daadwerkelijk aanbiedt. Dit is een belangrijke les bij het voorkomen van adware. Juist omdat software vaak gratis wordt aangeboden, bevinden er zich adders onder het gratis zoals bijvoorbeeld: adware als die pop-ups die je noemde.
  .
  Volg alle stappen uit deze instructie om uw computer te scannen op mogelijk adware infecties en ervoor te zorgen dat jou computer volledig schoon is en alle geïnfecteerde bestanden zijn verwijderd.
  .
  https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
  Download AdwCleaner.
  Start AdwCleaner.exe door met de rechter muisknop op AdwCleaner.exe te klikken en selecteer Als Administrator uitvoeren.
  .
  AdwCleaner gaan je nu scannen op adware, reclame, popups en toolbars, browser helper objects of extensies in de browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Dit kan je doen door op de knop Scan te klikken. Door op Scan te klikken gaat AdwCleaner eerst opsommen wat er aan ongewenste reclame is geinstalleerd tegen je favoriete browser. Na de scan kan je doormiddel van het uitvinken van een gevonden item het item uitsluiten van het verwijder proces. Als een bestand onterecht als verdachte wordt aangezien. Máár meestal is dat wat ontdekt wordt, foute software.
  .
  Ná de scan…
  De browsers Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox zijn nu gescand op enige vorm van ongewenste adware e.d. Als je geen items wenst uit te sluiten, van het verwijder proces kan je de browser(s) nu gaan opschonen door op de knop Clean te drukken..
  .
  Hierna moet je nog een aantal keer op OK te klikken en zal de computer worden herstart. Na de herstart zal in Windows 7 en in Windows 8 een logbestand openen met het volledige detectie en verwijder proces van AdwCleaner. Let wel in Windows 8 moet je eerst naar de Desktop modus over te schakelen om het logbestand AdwCleaner te zien. Dit doe je door op Windows toets + D te tikken op je toetsenbord.

Beantwoord deze vraag