Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Snelheid wifi slechter sinds nieuwe router?

Ik heb sinds kort een Linksys EA6400 dual band router. Deze router heb ik gekocht, omdat ik ervan uit ging dat de snelheid beter zou worden. Voorheen had ik een sitecom WLR-2100. Toen ik de sitecom had, ging WiFi prima. De snelheid was goed, filmpjes deden snel laden. Maar sinds ik de Linksys heb ( die qua snelheid beter is) laden de filmpjes veel langzamer ( of zelfs NIET). Kan iemand mij vertellen hoe dit kan?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  In principe kun je vanzelfsprekend met een snellere dezelfde of een snellere verbinding opzetten. Als de afstand tot het apparaat niet veel is, zeg 5 m zonder iets dat in de weg staat, dan zou het voorgaande ook zondermeer moeten kunnen. Maar is de afstand tussen beide apparaten groter en/of zijn er obstakels dan kan dit een rol gaan spelen, doordat de verbinding minder snel kan worden als het signaal over grotere afstand moet en mogelijk zwakker wordt door obstakels. Het ene apparaat kan ook sterker zenden dan het andere hetgeen de verbinding kan bepalen.

  Kijk eens naar de snelheid van de verbinding (is een bruto waarde) die het besturingssysteem aangeeft: is die gelijk aan hetgeen je had?
  • +
  • 0
  • -
  Neen deze informatie door, dan heb je (mogelijk) een beter beeld/idee/verklaring waarom de snelheid zou zijn teruggelopen, en hoe je dat, in combinatie met de gebruikershandleiding, zou kunnen verhelpen http://internetsnelheid-testen.nl/internetsnelheid-verbeteren-wifi-routertips/

Beantwoord deze vraag