Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Waarom valt mijn internetverbing steeds weg?

We maken met een tablet, twee laptops en twee telefoons gebruik van onze vaste internetverbinding. De laatste tijd merken we dat internet steeds vaker uitvalt. Ik moet bijvoorbeeld op de laptop dan de draadloze verbinding verbreken en opnieuw verbinden, waarna alles probleemloos werkt. Op het moment dat het probleem ontstaat, zie ik een gele uitroepteken in het icoontje dat de sterkte van de verbinding aangeeft. Zowel ipv6 als ipv4 staan aangevinkt bij de eigenschappen en bij beide staat aangegeven dat het ip-adres automatisch moet worden verkregen. De router herstarten lijkt geen verbetering te geven.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Een wegvallende draadloze verbinding kan een aantal oorzaken hebben: stoorzenders voor jouw draadloze verbinding zijn DECT-telefoons, babyfoons en andere apparaten die op een frequentie van 2,4 Ghz werken.
  .
  De meest voorkomende oorzaak van een wegvallende verbinding zijn verstorende signalen in de omgeving. Is het toenemende gebruik van draadloze routers. Een draadloos netwerk kan uitgezonden worden op 13 verschillende kanalen. Naburige netwerken, routers, van buren, enz, Dect-telefoons die toevallig ook op hetzelfde kanaal zitten, kunnen ervoor zorgen dat signalen elkaar om de beurt uit de lucht drukken. Vaak is de oplossing het wijzigen van het kanaal van de router waarop jouw draadloze netwerk wordt uitgezonden.

Beantwoord deze vraag