Vraag & Antwoord

Internet & hosting

wat is beter wpa2 of wpa incriptie?

1 antwoord
 • Wat is het verschil tussen WPA en WPA2
  .
  Netwerkbeveiliging is een belangrijk onderdeel van het houden van huis of bedrijf computers beschermen tegen invasie door onbevoegde gebruikers . Veiligheid is nog belangrijker wanneer een draadloos netwerk aangezien gebruikers geen toegang tot een fysieke netwerkaansluitpunt toegang tot het netwerk hebben . WPA en WPA2 -Personal zijn twee van de meest gebruikte draadloze beveiligingsprotocollen , hoewel sommige gebruikers zullen zich afvragen wat het verschil is tussen de twee . WPA
  WPA
  staat voor " Wi - Fi Protected Access " en beveiligt het draadloze netwerk door het versleutelen van de data die wordt overgebracht via het netwerk . Gebruikers die toegang willen tot het netwerk moet een beveiligingssleutel die specifiek zijn voor het netwerk , als de juiste sleutel niet is ingevoerd bij een poging om verbinding te maken met het netwerk dan de codering wordt niet gedecodeerd en computer van de gebruiker geen toegang tot het netwerk of haar activa < br . > WPA2
  .
  WPA2 is een nieuwer beveiligingsprotocol dat is ontworpen om een ​​aantal van de beveiligingsproblemen die in de originele WPA corrigeren . WPA2 - Personal is een van de twee varianten van het WPA2 -protocol en is geschikt voor gebruik in de meeste particulieren en kleine professionele instellingen ; WPA2 - Enterprise is ook een optie , maar een gespecialiseerde authenticatie server bekend als RADIUS is vereist op het netwerk voor WPA2 -Enterprise om goed te functioneren .
  .
  Verschillen Veiligheid
  .
  het belangrijkste verschil tussen WPA en WPA2 - Personal kunnen de types versleuteling gebruikt om het netwerk te beveiligen . WPA maakt gebruik van een type codering bekend als Temporal Key Integrity Protocol . WPA2 - Personal kunnen gebruiken TKIP , maar omdat TKIP beveiligingscodes zijn crackable behulp van enkele geavanceerde hacking-tools het WPA2 -protocol gebruikt voornamelijk een encryptie soort bekend als de Advanced Encryption Standard . AES maakt gebruik van een veel meer geavanceerde encryptie- algoritme dat niet kan worden omzeild door de tools die TKIP beveiliging te overwinnen , waardoor het een veel veiliger coderingsmethode .
  .
  Processing Power and Firmware
  < p > Omdat WPA2 - Personal maakt gebruik van een meer geavanceerde encryptie type, wordt extra rekenkracht die nodig is om het netwerk te functioneren op volle snelheid te houden . Draadloze netwerken die oudere hardware te gebruiken voor toegangspunten en routers kunnen lijden reducties snelheid bij het gebruik van WPA2 - Personal plaats van WPA , vooral wanneer meerdere gebruikers zijn aangesloten of een grote hoeveelheid gegevens in beweging is via het netwerk . Als WPA2 - Personal is een nieuwere standaard , kunnen firmware-upgrades is eveneens vereist voor sommige hardware die voorheen uitsluitend gebruikt WPA .

Beantwoord deze vraag