Vraag & Antwoord

Internet & hosting

wel en geen verbinding met internet?

pc met XP sp 3, bekabeld/Ziggo werkt goed. 2e pc heeft basis XP Deze 2e pc is met Zonnet aan internet verbonden geweest. PC staat stil en wil W8 hierop plaatsen, pc is opgeschoond tot basis. Mijn probleem, bij 1e pc wordt internet herkend. Ontkoppel ik de internetkabel van 1e pc en sluit deze op 2e pc, dan krijg ik geen verbinding met internet. Bij een vriend thuis, daar de kabel ingestoken en pc meld; is verbinding met internet is. Wat is hier aan de hand .? bedankt .

4 antwoorden
 • Zonnet - is overgenomen door Versatel en daarna door Tele2.
  Zonnet stamt nog uit de tijd van de telefoon-modems, analoog of ISDN.
  Dus ik denk dat mogelijk bij het Configuratiescherm - Internetverbinding de communicatie nog staat ingesteld op het telefoonmodem, verander dat naar LAN …lukt dat?

  Weet je wel zeker dat op deze laptop W8 op geïnstalleerd kan worden? Zo nee, overweeg dan Linux Mint of Xubuntu, de stap-voor-stap handleidingen staan hier:
  https://sites.google.com/site/computertip/mint
  https://sites.google.com/site/computertip/xubuntu
 • @Gast
  Een paar vragen:
  - heb je de internet-opties van beide XP computers met elkaar vergeleken? IP adres, DNS server, proxy etc. Is het IP adres vast ingesteld ?
  - heb je misschien in het modem MAC filtering aan staan? (en bij je vriend niet?)
  - de tweede PC met Windows XP heeft geen Service Pack 3 ? Kan je het SP3 bij je vriend downloaden en installeren ? Mogelijk is je probleem dan al opgelost.
  - welke uitvoer zie je als je achter de prompt C:\>´ipconfig /all´zonder aanhalingstekens in het opdrachtscherm / terminal invoert (alle programma´s - accessoires - systeem)? Wat zijn de verschillen in de terminalmeldingen tussen de beide XP computers?

  En als je de rekensom gaat maken: Linux Mint of (X)ubuntu of OpenSuse zijn gratis, veilig en goed: je PC wordt er weer snel van, de specificaties zijn ruim voldoende, je hoeft geen onderdelen te upgraden. De links naar de stap-voor-stap handleidingen staan in mijn vorige antwoord. Succes !
  Ben benieuwd of het lukt, meld het even.
 • @William
  Dank voor je terugmelding - daar kunnen andere lezers hun voordeel mee doen.

  Ik begrijp wat je bedoeling is met PC1 - opslag en gebruik van vertrouwde programma´s. De verbinding (of eigenlijk geen verbinding) van deze PC1-WindowsXP met internet verloopt dan via de nieuwe laptop met Windows 8. Dat kan, maar voorzie deze laatste dan wel van een goede real-time virusscanner zoals Avast of AVG, want de ingebouwde Windows Defender scoort al tijden erg slecht:
  http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/novdec-2013/
  Ik heb er zelf nog voor een regelmatige scan (niet real-time) SuperAntiSpyware, MBAM, en het Nederlandse HitmanPro 3.7 bij gezet dat erg snel en grondig is:
  http://www.surfright.nl/en/home/

  Maar de malware wordt venijniger en camoufleert zich goed: de nieuwste Cryptolocker Windows malware versleutelt onherroepelijk alle bestanden (filmpje 8 min):
  https://www.youtube.com/watch?v=Gz2kmmsMpMI

  En aan de andere kant;
  http://webwereld.nl/beveiliging/79897-ncsc-linux-en-os-x-zijn-alternatieven-voor-xp
  http://webwereld.nl/beveiliging/81036-britse-geheime-dienst-ubuntu-is-het-veiligst

  En er zijn Linux-alternatieven voor veel Windows-programms´s, al zal dat ¨wennen¨wel enige tijd vragen, maar dat kan je rustig opbouwen en uitbouwen:
  http://steunpunt-almere.nl/artikelen/windowslinux-programma-alternatieven/
  En aan Windows 8 moet je ook wennen.

  Verder bestaat ook de mogelijkheid om Windows-programma´s te laten draaien in het Linux-programma ¨Wine¨, dat in het (Ubuntu) Software Center (vergelijk met Android - GooglePlayStore en Apple - iAppleStore) beschikbaar is. En uiteraard ook gratis te downloaden en te installeren is, maar dan moet je wel eerst een *buntu versie hebben geïnstalleerd op je PC.
  Citaat van de beschrijving in het Ubuntu Software Center: ¨Wine is a compatibility layer for running Windows applications on Linux. Applications are run at full speed without the need of cpu emulation. Wine does not require Microsoft Windows, however it can use native system dll files in place of its own if they are available¨
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wine

  Succes!!
 • Voer hier je antwoord in

Beantwoord deze vraag