Vraag & Antwoord

Internet & hosting

Welk van de 3 accounttypes stel ik in voor mijn medion tablet dat ik deze heb gekocht bij Aldi?POP3,IMAP of Exchange?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Exchange is wanneer je office gebruikt, in combinatie met outlook, ofwel voor zakelijke toepassing, de meest gangbare pop3 gebruik je om een toewezen e-mail adres, meestal gekregen van je provider zo in te stellen op je computer/laptop, zodat van de mail server van je provider je e-mail op te halen, of verzenden.
  • +
  • 0
  • -
  Hiervoor moet je naar de informatie kijken die jouw internet service provider (=ISP), degene waar jouw email staat, verstrekt. Pop3 is vrij algemeen bij iedereen aanwezig; IMAP is een iets geavanceerder protocol om email te ontvangen. Niet iedere ISP hanteert dit IMAP protocol.
  FWIW in dit verband: SMTP is het protocol om emails te verzenden. POP3 om te ontvangen.

  Zoals Oscar stelt, Exchange kom je vooral tegen binnen bedrijfsnetwerken, dus als je email probeert op te halen bij het mailadres dat je hebt van jouw werkgever.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord