Vraag & Antwoord

Ongecategoriseerd

Systeem niet meer te booten na maken Image

Mijn Windows 7 ultimate (32bits) met Intel i7/2800, 3Gb en draait onder Raid1. (2x 1Tb SATA) Na het maken van een Image, m.b.v. Acronis true image 2013, kon het systeem niet meer opgestart worden. Bij de start komt een melding dat er geen schijven herkent worden. In het volgende scherm (Intel Raid manager) zie ik de schijven echter weer wel staan. (SATA) Het volgende scherm verwijst naar de Originele Windows schijf om het systeem te herstellen. Ik maak al vele jaren systeem images met Norton Ghost of Acronis true image. Nog nooit is er iets fout gegaan. Dit is echter de eerste keer dat ik met een Raid configuratie te maken heb. Is er een link met dit probleem? Graag jullie reactie. b.v.d. K. Mol

1 antwoord
  • In principe is het maken van een image onschadelijk; daardoor verandert er niets aan je syteem, je maakt enkel een kopie van een partitie of schijf. Ook of dit een normale schijf/partitie of een deel is van een raid-array maakt in principe niets uit.

    Je zult dus allereerst moeten nagaan of je raid-array nog intact is en is opgenomen in de lijst van van te booten drives in het bios.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord