Vraag & Antwoord

TechCafe

Hoe krijg ik adresgegevens terug in Outlook?

Opeens krijg ik van OUTLOOK 2010 de melding dat mijn "OUTLOOK.PST is geen OUTLOOK gegevens bestand (.OST)" is, op internet gezocht bij Microsoft gezocht en daar staat je moet het progje SCANPST.EXE gebruiken, daar de melding OUTLOOK.PST wordt niet herkent door SCANPST als gegevens bestand er kunnen geen gegevens worden hersteld. Bij de twee reserve kopieën van het OUTLOOK.PST betand die ik elke dag maak op externe schijven krijg ik ook deze meldingen, dus aan deze heb ik ook niets. Ben ernstig gedupeerd wat er staan wel 500 adressen met de nodige gegevens in. Is hier een oplossing voor ?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  ost is een lokaal bestand die alleen bij netwerk gebruik van Outlook aangemaakt wordt.
  Werk je dan zo of heb je alleen een lokaal outlook profiel?
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/outlook/thread/0acbed9c-de08-40f7-a77e-2cd0e626d9cb/
  hier geven ze als tip:

  delete the email account, close outlook, re-open and re-create the email account, pointing on the existing data file.

  Maar dat kan lang altijd niet op een netwerk als je niet genoeg rechten hebt…
  Een ost is eigenlijk een lokale pst. Je zou de geback-upte pst op de plaats van de ost kunnen zetten (oude ost effe herbenoemen) en dan weer outlook starten en als dat nog niet lukt een repair draaien.
  Je zou ook een nieuw account kunnen maken, als dat kan, en daar je backup pst kunnen importeren of als data file koppelen en de mail weer naar de juiste mappen slepen.

  Verwijder ook het oude Outlook profiel en maak eens een nieuw Outlook profiel via de stappen op : http://office.microsoft.com/nl-nl/outlook-help/een-e-mailaccount-toevoegen-of-verwijderen-HA010354414.aspx?CTT=1
  Open daarna de PST in het nieuwe profiel via de stappen op : http://office.microsoft.com/nl-nl/outlook-help/outlook-gegevensbestanden-pst-openen-of-sluiten-HA010355609.aspx?CTT=1

Beantwoord deze vraag