Vraag & Antwoord

TechCafe

laptopscherm doet het alleen als mijn laptop half geopend is .Wie weet raad ?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Dat komt door slijtage aan de schakelaar, door veelvuldig openen en sluiten van de laptop. dat kun je oplossen door de instellingen in Windows zo te maken dat je laptop scherm ingeschakeld blijft. Dat kun je wijzigen in energiebeheer van Windows, en zo veranderen dat het beeldscherm actief blijft, ongeacht of de laptop is dichtgeklapt.
  .
  Ga daarvoor naar via het configuratiescherm naar energiebeheer. En zoek daar de term "gedrag van afsluiten deksel (beeldscherm) bepalen. klik daar op, Daar vind je de instellingen, daar moet je bij " actie als deksel sluit", (daarmee bedoelen ze het beeldscherm) de instelling veranderen in geen actie ondernemen. Daarmee blijft het beeldscherm gewoon actief, ook al sluit je het deksel (beeldscherm).
  .
  Met de beschreven methode kun je het euvel oplossen. Het beeldscherm gaat dan niet meer uit of in de slaapstand wanneer je de laptop dichtklapt.
  Verder blijft de laptop normaal functioneren. Alleen moet je rekening mee houden dat het beeldscherm in geschakeld blijft tijdens het dichtklappen van de laptop, Maar dat kun je oplossen door de screensaver in te schakelen. Wanneer je de laptop op normale wijze uitschakelt gaat het beeldscherm natuurlijk wel gewoon uit.
  dus de keuze is aan jou of de boven genoemde oplossing of een kostbare reparatie…..aan jou de keuze
  • +
  • 0
  • -
  De kabels die van de laptop naar het scherm lopen zijn beschadigd. Je moet die kabels nakijken en eventueel herstellen.

Beantwoord deze vraag